Mit tud egy bio naptej? Wooden Spoon | Zölddrogéria

60056095_2311532719101857_2634911476309032960_n.jpg

Sziasztok! Bár még nincsenek kánikulák, de úgy gondolom érdemes időben egy szuper naptejet beszerezni a nyári szezonra. Én mindig is fehér bőrű voltam, így különös figyelmet fordítok a fényvédelemre. A bio naptejekről nem igazán hallottam még azelőtt, hogy tesztelésre kaptam volna a Wooden Spoon naptejet.

Miért bio a naptej?

Azért is bio egy naptej, mert természetes összetevők alkotják. A legtöbb naptejben az UV védelmet kémiai hatóanyagok biztosítják és színezéket, valamint illatanyagokat is tartalmaznak, amelyek nem feltétlen a legjobbak a bőrünknek. Ezen kívül a normál naptejekben hormonkárosító tartósítószerek vannak, amelyeket pedig szintén ajánlatos kerülni. Az allergizáló összetevők pedig az érzékeny bőrűeket érintheti, főleg olyan bőrállapotokon ronthat, mint az ekcéma.

Fizikai fényvédők kémai fényvédők helyett?

A kémiai fényvédők hormonkárosítóak, míg a fizikai fényvédők csak a bőr felületén maradnak és így verik vissza a fényt, miközben fényvédelmet biztosítanak. Azonban, a fizikai fényvédők vásárlásánál is figyelni kell, mert vannak olyan fizikai fényvédők, amelyek titánium dioxidot tartalmaztak. A titánium dioxidról tudni kell, hogy pl. belélegezve rákkeltő hatása van, így spray verzióban nem ajánlott használni. Érdemes megemlíteni a nano fizikai fényvédőket is, amellyel az a probléma, hogy bevizsgálás nélkül nem tudni, hogy a nano részecskék milyen mértékben jutnak át a bőrön. Ezért inkább a nem-nano fényvédőket szokták ajánlani.

Wooden Spoon márkáról

A Wooden Spoon Bulgáriából származik és termékeik szűz organikus olajokkal és gyógynövény kivonatokkal készülnek. A termékek minden kozmetikumtól, szintetikus adalékanyagtól és az ásványi olaj alapú alkotóelemektől mentes. Fontos azt is tudni, hogy nem tartalmaznak tartósítószert és kis tételben készülnek, hogy így jobban megmaradjon a minőségük és a frissességük is.

(forrás: https://kremmania.hu/markak/wooden-spoon)

Wooden Spoon naptejről
1_4.jpg

Egy olyan fizikai fényvédő, amely cink-oxidot tartalmaz, így nem nano. Összesen csak 6 összetevő alkotja, amelyek természetes olajok, vajak és méhviasz. Emiatt érzékeny vagy ekcémás bőrre is jó választás lehet. Természetesen kisbabák számára is megfelelő termék. A felnőtteknek a 30 faktoros, míg a babáknak az 50 faktoros verzió ajánlott. A terméket állatokon nem tesztelték, de nem vegán, mert mint írtam is méhviaszt tartalmaz.Tesztelés során azt tapasztaltam, hogy könnyed textúrája van a krémnek és valóban illatmentes. Amikor felkentem egyáltalán nem volt színe, tudjátok nem hagyott fehér nyomokat a bőrömön, de egy vékonyka, egyáltalán nem zavaró réteget éreztem a bőrömön. Igazi strand időnk eddig még nem volt, így vízálló hatását úgy teszteltem, hogy a lekrémezett kezemet víz alá tettem. Azt tapasztaltam, hogy elég jól megmaradt a naptej, de azért strandolásnál javasolnám a többszöri használatot. A naptejet még a nyár folyamán is tesztelni fogom, szóval az Instagramon (@inspirationsofmanuela) még több infóval fogok nektek majd szolgálni.

Ha felkeltettem az érdeklődésedet a naptej iránt, akkor a Zöld drogéria oldaláról IDE KATTINTVA megrendelheted.

Illetve van egy gyerek-naptej teszt is, ami kétévente van frissítve, amely a széles körben kapható naptejek zömét a fenti szempontok alapján értékeli és az alábbi linken megtekinthető:

  https://zoldgondoskodas.hu/gyerekeknek-termeszetesen/baba-termek-teszt/baba-es-gyerek-naptej-teszt

Remélem tetszett ez a bejegyzés és köszönöm,hogy ma is velem tartottál. Megtalálsz még FACEBOOK-on és, YOUTUBE-on, INSTAGRAM-on is. Ha támogatsz egy like-kal vagy egy megosztással, azt is köszönöm neked! :)

sign_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://inspirationsofmanuela.blog.hu/api/trackback/id/tr2414825252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elérhetőség

inspirationsofmanuela@gmail.com

További infó a CONTACT menüpontban. :)

Follow on Bloglovin

Találkozzunk Instagramon is ;)

Látogass el Facebookra :)

süti beállítások módosítása