Amiket te is megkérdeznél egy divattervezőtől - Interjú a GALLA márka alapítójával

interju_galla_zoltan_peterrel_1.png

Sziasztok! :)  A napokban lehetőségem nyílt egy új magyar márka megismerésére, ami nem lenne más, mint a GALLA. A tervező Galla Zoltán Péter, akinek a 2017. őszi/téli kollekcióját a Sarkvidék jeges szépsége ihlette. A kollekcióban letisztult és hűvösebb színek kapják a főszerepet. A természetes anyagok, mint a gyapjú és a pamut hozzájárul a hétköznapi kényelemhez. A tervező gondolt a nőkre és a férfiakra is, így mindenki megtalálhatja a számára legtökéletesebb darabot. A kollekcióból ez a rózsaszín bundás ruhaköltemény (ugye ezt nem is kell magyaráznom rózsaszín imádóként) és ez az elegáns felső áll a szívemhez a legközelebb. Azért is örülök, hogy egy olyan márkát mutathatok be nektek, ami személyes kedvencem és alapvetően jól kombinálható ruhákról van szó.

galla_fw17_lookbook_16.jpggalla_fw17_lookbook_03.jpggalla_fw17_lookbook_13.jpg

Az új őszi/téli kollekció bemutatása mellett pedig sikerült egy interjút készítenem a tervezővel, Galla Zoltán Péterrel. Az interjúban feltettem pár olyan kérdést is, amelyeket már régóta szerettem volna megkérdezni egy tervezőtől. Természetesen az őszi/téli kollekcióval kapcsolatban is eszembe jutott pár dolog, amiről szerettem volna több információt is megtudni. Köszönöm szépen az interjút Galla Zoltán Péternek. Remélem ti is választ kaptok pár olyan kérdésre, ami benneteket is érdekel és ezen felül egy szuper magyar márkát ismertek meg.

nevtelen_terv_1.png

Sok embertől halljuk, hogy a ruhatervezés nem Magyarország hazája. Én ezzel egyáltalán nem értek egyet. Neked ruhatervezőként, erről mi a véleményed? Mindig is ez a szakma érdekelt?

Természetesen sok tehetséges tervező és ígéretes márka van Magyarországon, de valóban igaz, hogy bizonyos országok divattervezőihez képest itthon „nehezített” pályán dolgozunk. Igyekszem ezekkel a nehézségekkel nem foglalkozni, és mindig azon dolgozni, hogy ezeket miként lehetne a lehető legjobban áthidalni. Részletekbe nem is nagyon mennék bele, de azért sajnos több olyan tényező is hiányzik, ami szükséges lenne a magyar tervezőknek.

Honnan merítesz inspirációt?

Szeretem az emberek öltözködési szokásait nézni, elég sokszor látok olyan stílusú embereket, akik inspirálnak. Ha másképp nem is, de volt már, hogy egy kollekció színei vagy hangulata ezen az úton indultak el. Konkrét inspirációs forrást legtöbbször a természetben vagy az építészetben, esetleg formatervezésben szoktam találni. Ezek a témák gyakran köszönnek vissza az anyaghasználatomban vagy a GALLA termékek formavilágában is.

Egy terv elkészítéséhez mennyi időre van szükséged? Ennek a kollekciónak a megtervezése mennyi időt vett igénybe?

Ez változó, bár általában elég gyorsan és határozottan szoktam eldönteni, hogy miket szeretnék viszont látni. Vannak azonban olyan darabok, amiket rögtön az inspiráció átgondolásakor is magam előtt látok, és vannak olyan look-ok is, amiket csak később, a többi hatására tervezek meg. Általában ha megtetszik egy ötlet, azt tovább viszem, és más ruhákhoz vagy táskákhoz is elkezdem alkalmazni azt.

Ezt az őszi-téli kollekciót még tavaly télen kezdem el tervezni, és már a kivitelezés is megtörtént a tél végére, így inkább csak általánosságban tudok a kérdésre válaszolni. A legtöbb esetben nagyjából két hét alatt áll össze a fejemben és papíron egy kollekció. Szeretek időt hagyni arra, hogy leülepedjenek a gondolatok és ötletek, és jut arra is időm, hogy át tudjam értékelni a korábbi terveimet. Ezután persze még kisebb változtatások mindig történnek, a részletek kidolgozása is ezek után következik, de maga az alapkoncepció nagyjából ennyi idő alatt születik meg.

galla_fw17_lookbook_06.jpg

galla_fw17_lookbook_01.jpg

Milyen anyagokat kedvelsz a legjobban? Van olyan esetleg, amikor egy-egy anyag ad ihletet?

Persze. Sőt minden kollekcióban vannak olyan ruhadarabok, amik a konkrét anyag nélkül biztosan nem születtek volna meg. Egyrészt szeretem a nagyon egyszerű, kényelmes és természetes anyagokat, másrészt viszont mindig keresem az extrém, innovatív, látványos megoldásokat is.

Van olyan ruha ebben a kollekcióban, ami a legkedvesebb?

A téli kollekciókban nagyon szeretem a kabátokat, ez most is így van. A kabátok és a férfiingek a kedvenceim.

Ebben a kollekcióban a letisztultság tetszik a legjobban, valamint, hogy olyan ruhakölteményeket láthatunk, amiket bele tudunk építeni a ruhatárunkba.  A jövőben is ezen a vonalon maradsz?

Igen, az eddigi munkáimat is ezek jellemzik: ahogy már az inspirációnál vagy az anyaghasználatnál is szó volt a természet és az innovatív építészet kettősségéről, ezek alapvetően meghatározzák a GALLA márka irányvonalát. Ezeken a későbbiekben sem szeretnék változtatni.

További tartalmakkal várlak

a FACEBOOKINSTAGRAM  és YOUTUBE oldalamon.

 

sign.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inspirationsofmanuela.blog.hu/api/trackback/id/tr1813118366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elérhetőség

inspirationsofmanuela@gmail.com

További infó a CONTACT menüpontban. :)

Follow on Bloglovin

Találkozzunk Instagramon is ;)

Látogass el Facebookra :)

süti beállítások módosítása