Miért hasznos egy kardigán a ruhatáradba?

Sziasztok! Tudom, hogy ebben az évben nemhogy outfit poszt,de bármilyen más bejegyzés sem volt. Ám gondoltam most megtöröm ezt a csendet és készítek egyet. Ez egy outfitről fog szólni és a kardigán lesz főszerepben.

160254275_506229057218749_6263187548281991623_n.jpg

Tudtátok, hogy a kardigán neve James Brudenell, vagyis 7. Earl Cardigan-ról kapta, aki a a krími háborúk alatt volt a briteknek a parancsnoka. A háború alatt ezt a ruhadarabot hordták, amely igazából egy kötött gyapjú mellény volt. Ám a kardigánnak az elnevezése ide vezethető vissza.

Majd az 1920-as években Gabrielle Chanel gombos verziót kreált, igazán csinos fazonokat a nők számára. Erézsébet királynő is többször mutatkozott kardigánban, de például Michelle Obama is sokszor választotta ezt a ruhát az outfitjéhez.

Aztán el is értünk a 21.századhoz, hiszen mostanában jött ki Taylor Swift Cardigan című dala, amit ha meghallagtok, akkor ti is rögtön beakartok majd kuckózni egy meleg kardigánba, forró teát inni és közben hallgatni Taylor szuper zenéjét.

Felmerülthet a kérdés, hogy a kardigán csak otthonra hordható?

Mint láthatjátok, ebben az outfit posztban én is egy kardigánt viselek, és most újra nagy hype-ot kapott ez a ruhadarab. A népszerűsége persze nem véletlen, hiszen egy jól kombinálható, rétegzés szempontából is nagyszerű része lehet az outfitünknek..de természetesen otthonra is érdemes egy puha, kényelmes kardit beszerezni.

160006472_3645076995562068_7217308904835612359_n.jpg

A szettemről

Én most egy almazöld  kardit választottam, ami nagyon jól tud érvényesülni a fekete színnel. Ezt a kardigánt az Orsay leárazásoknál csíptem el 1500 Ft-ért! Nagyon meleg anyaga van, így télen is jó döntés, de tavasszal is egy blézer vagy egy farmerdzseki helyett is hordható. A szett többi része ugye fekete, de itt kiemelném még a fekete műbőr gatyómat, ami kb. mindenhez passzol és a különlegesebb fekete táskámat is megjegyzném. A táska különlegessége a fülében rejlik, nagyon szeretem az egyszerű, de még különleges kiegészítőket..ez a táska pont megfelelt ennek az elvárásomnak is. :)

Hogyan viseld a kardigánt?

- próbálj meg alakodnak megfelelőt választani. ha alacsony vagy, akkor a nagyon hosszú kardigánok nem előnyösek..de megéri felpróbálni és kitapasztalni, hogy melyik fazon passzol hozzád.

- érdemes egy extrább színű és egy fekete vagy fehér színűt beszerezni, hiszen egy extrább/ mintásabb kardi feldob egy-egy egyszerű basic felsőt..na de azért szükséged lehet egy-egy kardigánra alapdarabként is.

- a kardigánok minden stílushoz passzolnak, mindegy, hogy elegáns vagy sportos, egy a lényeg, hogy te jól érezd magadat benne! :)

 

sign_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://inspirationsofmanuela.blog.hu/api/trackback/id/tr316446734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elérhetőség

inspirationsofmanuela@gmail.com

További infó a CONTACT menüpontban. :)

Follow on Bloglovin

Találkozzunk Instagramon is ;)

Látogass el Facebookra :)

süti beállítások módosítása