Komolyan like-okkal mérjük a sikert?

Sziasztok! :) Mostanában szerencsére egyre több időm jut a blogolásra és ennek köszönhetően mások bejegyzéseit is egyre többet olvasgatom. Rengeteg új blogot fedeztem fel, amelyeket szívesen olvasok, és nagyon különlegesnek tartom őket, hiszen látszik is rajtuk,hogy az író rengeteg munkát fektetett bele. Ám amikor megnézem, hogy hányan követik az adott blogot sokszor csalódás ér, hiszen kevés olvasót találok..a Facebook oldalkövetésről pedig ne is beszéljünk. Sokan úgy vélik, hogy akkor jó egy blog ha van rajta több ezer like és kommentekkel van elárasztva. Most komolyan a like és komment határozza meg azt, hogy egy blog sikeres vagy nem?

Szerintem nem a like számoktól lehet valakiből egy szuper blogger. A like-ok gyűjtésére már számtalan módszer van, ha csak a Facebook hirdetésekre vagy a nyeremény játékokra gondolunk. Sajnos az a baj az emberek nagy részével, hogy csak a nagy számok után megy és a kevés követőjű blogokat már ránézésre is rossznak ítéli meg. Leginkább ezzel a nézetünkkel kellene leszámolnunk és sokkal több értékes blogot találnánk.

Természetesen a cégeknek a számok számítanak, és sokan ezért kezdenek a like gyűjtésbe. Azt figyeltem meg, hogy mostanában sokan csak azért kezdenek a blogolásba, hogy kollaborációkat tudjanak kialakítani különféle cégekkel. Nem hinném, hogy ez lenne a legfontosabb motiváció, ha blogolásba kezdünk. Nekem a blog egy fajta szabadságot ad, hiszen bármikor leírhatom a véleményemet, arról, amiről szeretném. Engem az motivál, hogy újabb és újabb dolgokat tanulok meg, amivel szebbé próbálom tenni az oldalt. Emellett pedig a megtekintés szám az, ami motivál és nem a like. Lényegtelen, hogy sok like és komment van, ha eközben kevesebb embert érek el. Én inkább azt választom, hogy sokan olvassanak és legyen kevesebb like-om. :)

Ennek ellenére, sokan már pár hónap után sikerről beszélnek és több ezres követő tábort szereznek. Miért is várunk pár hónapos blogtól több ezres követő tábort? Egy blog kiépítésére több időre van szükség és idő kell ahhoz is, hogy több emberhez eljusson. Nem hiszem, hogy a sok like vagy komment miatt lennénk jobb bloggerek. Tapasztalatot kell gyűjteni és újabb ötletekkel előállni. Persze az is fontos, hogy egyediek legyünk és ezzel hívjuk fel az olvasóink figyelmét.


Nektek mi a véleményetek erről a témáról? Szerintetek tényleg fontos a sok like, ahhoz ,hogy sikeres blogot vezessünk? 




A bejegyzés trackback címe:

https://inspirationsofmanuela.blog.hu/api/trackback/id/tr9812702107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zs M 2017.05.29. 21:07:53

Szia Manuéla!

Nagyon jó volt olvasni a gondolataidat, és teljesen egyet értek vele.
Nekem is hasonló a véleményem, igaz én Youtube-n tevékenykedek, és ott pedig mindenki csak a feliratkozó számot nézi.

Sajnos nem hiszem, hogy változni fog a helyzet. Inkább az lenne a jó ha több emberhez elérnének a kisebb követőtáború bloggerek/vloggerek is.

:)

Inspirations of Manuela 2017.05.29. 21:15:40

Szia! :) Már régóta érett bennem ez a cikk, és örülök, hogy egy véleményen vagyunk. :)

Mészáros András 2017.05.29. 21:16:22

Nekem a like szám nem számít, és az sem, hogy hányan olvasnak, csak az a fontos, hogy aki olvas, az szóljon is hozzá a blogomhoz, mert abból tudom, hogy az illető olvasott és kiváltottam belőle valamilyen hatást. És szerintem ettől jó a blog. Nem a követők számától, hanem attól, hogy hatni tud másokra.

Inspirations of Manuela 2017.05.29. 21:47:21

Jó olvasni, hogy van aki hasonlóan gondolkodik,mint én. :) Ahogy a csoportban is írtam, szerintem sokan csak magukban levonják a tanulságot és ezért is nem írnak kommentet, de tényleg fontos a komment olyan szempontból,hogy kapsz visszacsatolást ,hogy jó-e az amit csinálsz. :)

Horváth Dóri 2017.05.29. 22:54:29

Instagramon engem pl annyira elszomorított az utóbbi időben, hogy egyesek úgy szereznek (hipp-hopp) több ezer követőt, hogy elkezdenek bekövetni kb mindenkit, aztán vonják is vissza... és így egy pár hónapos blog rögtön "sikeres" lesz. Nekem ehhez nincs gerincem, úgyhogy remélem, idővel azokat is felfedezik, akik tisztességesen, szívvel-lélekkel csinálják (csak ne adják fel). :)

Zsidek Adrianna 2017.05.29. 23:02:14

Szia tetszett az írásod,igaz amit írtál. Ha gondolod nézzbe hozzám: adlita.blog.hu :)

Inspirations of Manuela 2017.05.30. 10:04:05

Igen ezt én is tapasztaltam és nem tartom gerincesnek (eléggé rosszul esett).Ha én például bekövetek valakit akkor az úgy is marad és akkor követek ki valakit ha mondjuk ő is kikövet. Idővel csak beérik a munka a bloggal..vagyis én ebben reménykedem. :)

Inspirations of Manuela 2017.06.02. 10:28:51

Örülök ,hogy tetszett és igaznak találod! :) Mindenképpen benézek. ;)

Elérhetőség

inspirationsofmanuela@gmail.com

További infó a CONTACT menüpontban. :)

Follow on Bloglovin

Találkozzunk Instagramon is ;)

Látogass el Facebookra :)

süti beállítások módosítása