Hogyan viseld az ősz nagy trendjét a tweed anyagot?

1_2.jpg

Sziasztok! :) Mi jut eszedbe a tweed anyagról? Chanel márka, brit vagy francia elegancia? Már az 1940-es években is hatalmas divat volt a tweed anyag, ami egy gyapjúszövet anyag. A 17. századi Skóciából származik és ekkor még csak az arisztokrácia számára volt elérhető. Majd az 1840-es évektől az elkészítése könnyebbé vált, így már az emberek szélesebb köre tudta viselni. Érdekes egyébként, az is, hogy honnan kapta az anyag a „tweed” nevet. Vannak, akik szerint a skót Tweed völgyről kapta a nevét. Ám egy másik történet szerint ez a név csupán véletlen, hiszen egy londoni tisztviselő a boltjában az új anyag szövését tweed-ként emlegette tweel helyett. Ez nagy felháborodást keltett, de a tweed anyagnév mégis megmaradt. :D

p1040517.JPG

Ebben az őszi szezonban is divatba jött ez az anyag, így ilyen anyagból készült blézerek és szoknyák sokasága vár ránk az üzletek polcain. Én egy tweed szoknya mellett döntöttem és ha őszinte szeretnék lenni veletek, akkor el kell mondanom, hogy évekkel ezelőtt nekem nem tetszett ez az anyag típus. Aztán Pinterest hatására egyre jobban el kezdett tetszeni ez a divat! :D Ezt a szoknyát a Hádában találtam és azért tetszett meg, mert visszafogott őszies színben pompázik. Az outfitben egy egyszerű világos rózsaszín vékonyabb garbót vettem fel és egy fekete harisnyát. A nyakamba egy vékony nyaklánc (ami a képeken nem látszik) került és a lábamra egy rosegold dandy cipő. Kihasználva ezt a szép időt, még a kedvenc virágos pasztell táskámat is magammal vittem.

2_2.jpg

Hogyan viseld a tweed anyagot?

  • A kevesebb több mondás ez esetben is igaz, hiszen a tweed anyaghoz érdemes egyszerűbb kiegészítőket és ruhákat válogatni.
  • Két féle tweed anyagot ne viselj, vagy ruházz be azonos tweed anyagú szoknyára/ nadrágra és blézerre.
  • Nyugodtan viseld sportosabb cipővel is, csak figyelj a színekre. :)

Neked hogy tetszik a tweed anyag?

Remélem tetszett ez a bejegyzés és köszönöm,hogy ma is velem tartottál. Megtalálsz még FACEBOOK-on és, YOUTUBE-on, INSTAGRAM-on is. Ha támogatsz egy like-kal vagy egy megosztással, azt is köszönöm neked! :)

sign_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://inspirationsofmanuela.blog.hu/api/trackback/id/tr2914316931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.10.24. 14:37:00

Szerintem a mai fiataloknak sokkal többet mond az a két szó, hogy tweet illetve weed...
:-))))))

Elérhetőség

inspirationsofmanuela@gmail.com

További infó a CONTACT menüpontban. :)

Follow on Bloglovin

Találkozzunk Instagramon is ;)

Látogass el Facebookra :)

süti beállítások módosítása