Hogyan készíts még finomabb teát?

bwt_teakoktelok.jpg

Sziasztok! :) Vidéki bloggerként nehéz megoldani egy egy rendezvényre való eljutást és sokszor közbe szól az egyetem is. A BWT vízről már írtam nektek és az általuk szervezett rendezvényre sajnos most nem tudtam elmenni, de ettől függetlenül szeretnék pár érdekes információt megosztani veletek.

Ugye ti is szerettek teázni? Tudom kicsit fura, de én nyáron is képes vagyok forró teák után nyúlni. Ha teafőzés, akkor pedig nem hanyagolhatjuk el a vizet sem, amiből a teát készítjük. A klóros víz elveheti a teánk zamatát, így érdemes szűrt, lágyított vízzel teát főzni. Ebben a BWT készülékei is segítségünkre lehetnek, amelyek segítenek a teafőzőnket is megóvni a vízkövesedéstől.

 Pár tipp a finomabb teáért

bwt_teaworkshop_kancso_teak.jpg

  • Friss hideg vizet használj, és ne forrald sokáig. Ha a víz sokáig a vízforralóban marad, akkor alacsonyabb lesz az oxigén tartalma. Sokak szerint minél alacsonyabb a víz oxigén tartalma, annál kevésbé érezzük a teának az igazi zamatát.
  • Ha kemény vízzel töltjük meg a vízforralónkat, akkor az üdítőnk íze keserűbb lesz.
  • Teakészítéshez a víz ideális pH-értéke 7 körül van. Ha semleges kémhatású vizet használunk fel, akkor a tea színe akkor sem fog változni, ha több ideig forrázod le.

Tudod, hogy miért mondják, hogy Kínában és Japánban vannak a legízletesebb teák? Azért, mert a kínaiak lágyvizet és hegyi forrásvizet használnak, aminek az ásványi anyag tartalma kiváló.

A végére pedig két alkoholmentes teakoktél receptet szeretnék ajánlani:

Hot Stuff (alkoholmentes)

bwt_hotstuff_teakoktel.jpg

Hozzávalók:

  • 1 adag BWT magnéziumos vízzel készített Dilmah Caramell Fekete tea
  • 10 ml banán szirup
  • 1 kiskanál méz

Elkészítés: Főzzük le a teát, majd keverjük hozzá a hozzávalókat. Az elkészült teakoktélt fogyasszuk melegen.

Bazsali berry (alkoholmentes)

bwt_bazsaliberry_teakoktel.jpg

 Hozzávalók:

  • 1 adag BWT magnéziumos vízzel készített Dilmah Spice Berry tea
  • 20 ml eper szirup
  • friss bazsalikom

 Elkészítés: Főzzük le a teát, majd jéggel hűtsük vissza. Egy keverőpohárban keverjük össze a kihűlt teát a többi hozzávalóval, végül díszítsük friss bazsalikommal.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál.:)

További tartalmakkal várlak

a FACEBOOK, INSTAGRAM  és YOUTUBE oldalamon.

sign_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inspirationsofmanuela.blog.hu/api/trackback/id/tr5213737314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elérhetőség

inspirationsofmanuela@gmail.com

További infó a CONTACT menüpontban. :)

Follow on Bloglovin

Találkozzunk Instagramon is ;)

Látogass el Facebookra :)

süti beállítások módosítása