Miért sminkelek, ha a no makeup a menő?

dd.jpg

Sziasztok! :) Egy mostanában sokat vitatott témáról szeretném leírni a véleményemet. Akár blogokon, akár YouTube-on nézelődök a no makeup szóba nagy valószínűséggel belebotlok. Ez ugye azt jelenti, hogy kiállunk amellett, hogy nem kell sminkelni és elfogadjuk az arcunkat smink nélkül is. De miért is jelenti azt, hogy ha sminkelek, akkor nem fogadom el magamat?

Kiemeljük, ami előnyös

Próbálom megérteni, hogy miért bűn kiemelni az arcunkon azt a részt, ami előnyös. Természetesen itt nem azokra a bizonyos Instagram sminkekre gondolok, amikor a sminkelés után rá sem lehet ismerni az adott lányra. Szerintem, ha megtalálod a közép utat és a hétköznapokon is minimálisan sminkelsz azzal nincsen semmi gond. Nekem a hétköznapi sminkelésbe beletartozik, az alapozó, a korrektor, a pirosító, szemöldökpor és egy rúzs. Mivel a bőröm nagyon fehér és sápadt vagyok, így a pirosító egy picit javít ezen a helyzeten. A vizsgaidőszakos karikákról ne is beszéljünk, amikor a fehér bőrömön a fekete karikák csak úgy virítanak. A képen, amit idecsatolok éppen jó állapotban volt a bőröm ( 1 évben 2x-3x kb.) még vizsgaidőszak előtt, ha ilyen lenne mindig, akkor megkérdőjelezném az alapozót.

27781742_1948015575226381_716961936_n.jpg

Pirosló pattanások és egyéb bőrhibák

A következő kérdésem az lenne, hogy aki nem sminkel azt nem zavarják a pirosló pattik? Sokszor látom, hogy a tökéletes bőrű lányok állnak ki a no makeup mellett, akik feltehetőleg nem pattanásos bőrrel rendelkeznek. Sajnos nem mindenki és én sem vagyok ilyen szerencsés, ezért használok korrektort és alapozót.

Többet tudsz aludni

A no makeup támogatói két dologgal érvelnek az egyik, hogy többet tudsz reggel aludni és nemet mondasz a fogyasztói társadalomra, hiszen nem veszel meg mindenféle smink márka új kollekcióját. Ezekkel az érvekkel nem értek egyet, mert ha nem is sminkelsz, akkor is foglalkoznod kellene reggelente az arcbőröddel. Emellett pedig például a reggelihez, a hajadhoz és egyéb dolgok miatt is fel kell kelned..szóval nem hiszem, hogy pár perc smink számítana. A másik érvről pedig azt gondolom, hogy nem kell mindig a legújabb smink cuccokat megvenni, hanem egy alap smink készletre van szükség, amiből tudsz gazdálkodni.

Összességében azon a véleményen vagyok, hogy mindenkit úgy kell elfogadni, ahogyan jól érzi magát, ha sminkkel, akkor úgy, ha pedig smink nélkül úgy. Attól, ha valaki sminkeli, magát nem azt jelenti, hogy nem fogadja el a természetes arcát. Te mit gondolsz erről a témáról?

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál.:)

További tartalmakkal várlak

a FACEBOOK, INSTAGRAM  és YOUTUBE oldalamon.

A bejegyzés trackback címe:

https://inspirationsofmanuela.blog.hu/api/trackback/id/tr5313643622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elérhetőség

inspirationsofmanuela@gmail.com

További infó a CONTACT menüpontban. :)

Follow on Bloglovin

Találkozzunk Instagramon is ;)

Látogass el Facebookra :)

süti beállítások módosítása